onsdag den 30. marts 2011

Lyshårede drenge, Wang Jin og chocolate-run

I dag mens Kasper og jeg sad og ventede på at vores børn skulle blive færdige med deres ”morgen-gymnastik” kom der to lyshårede kvinder og deres to lyshårede sønner ind på skolen.
Som udlænding her i Kina reagere man forholdsvist voldsomt, når man møder andre udlændinge, så kvinderne kom hurtigt hen til os og hilste.
Det vidste sig at de to små drenge skulle på toilettet, og at de bare havde set skolen fra gaden af. Vi fulgte dem op på 2. sal, hvor børnene har rigtige toiletter, som altid er at fortrække frem for hul-i-jorden toiletterne.
Nyheden om de to små lyshårede drenge spredte sig virkelig hurtigt! – i løbet af ingen tid, stod der 10 kinesiske kvinder og så på, mens de her små drenge tissede og fik skiftet ble.
Maggi (en lærer fra en af mine klasser, som er den der kan bedst engelsk) var helt oppe og køre ”cute! – i like them because of their hair!”. Hun fniste resten af dagen.

Om eftermiddagen troede Anna og jeg at vi skulle snakke med en journalist og have taget nogen billeder – og eftersom det var Sunny, vores kontaktperson på skolen, som havde informeret os om det, gik vi ud fra at det var skole relateret. Vi tog fejl. Kl 15.00 kom der en fotograf, Wang Jin, (som vi tidligere havde mødt til ”plant a tree day) og hentede os ude foran skolen. Vi tog med ham hen til en bygning som mest af alt mindede om en bank. Det var det ikke. Det var et sted som solgte elektricitet! Og de skulle åbenbart bare bruge nogle billeder til en reklame for det faktum at de havde fået skrevet ”english service” på deres resumé – for engelsk kunne de i hvert fald ikke!!

 I dag

Plant a tree day

Vi fik til gengæld et gavekort til ”Tianjin book building” på 200 rmb hver for det. Vi fik Wang Jin til at køre os hen til bygningen, så vi vidste hvor den lå. Vi endte med kun at købe et par kort over Kina, til vores backpacking rute-planlægning, til 8 rmb – og børgerne var virkelig billige, så vi kommer nok til at skulle derhen et par gange endnu (H.C. Andersens samlede værker kostede kun 58 rmb).

Her til aften har Marie og jeg lige været på chokolade-run (skal lige hilse og sige at den mørke Toblerone er ret god!), efter 6 afsnit Big bang theory – så det kan man vidst roligt kalde endnu en hygge aften ;) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar