søndag den 20. marts 2011

Så er der sgu lige gået en måned!

Det er helt utroligt at tænke på, at der allerede er gået én måned. Vi har bare oplevet så mange ting, at det følelses fuldstændig absurd, at vi kun har været her i en måned, mens det på samme tid følelses som om vi først lige er ankommet, og hvordan kan der allerede have været gået en måned?

Vi er lige kommet ind af døren, efter at have tilbragt en dejlig weekend i Beijing. Vi boede på et hostel, som dem fra det tidligere hold havde anbefalet – tusind tak, det var et skønt sted. Marie, Sophie, Anna, Mathilde, Christian og jeg boede sammen på en 6-mandsstue sammen, mens Rikke og Kasper boede på en anden 6 mandsstue. Vi betalte 30 kr. pr. nat!
Vi tog af sted fredag eftermiddag og er lige kommet hjem søndag aften. Fredag tog vi i byen… hvilket resulterede i at vi måske var en smule sølle om lørdagen, men, sådan skulle det altså bare være! :) – sjovt var det i hvert fald.
Lørdag så vi et tempel, som lå lige ved siden af det hostel vi boede på. Det var super flot, og jeg skal nok snart få lagt nogle billeder ind på facebook, så i kan se med derhjemme. Efter det tog vi med metroen ind til den kinesiske fredsplads i Beijing. Metroen er virkelig idiot-sikker, og meget billig, det koster 2 kr. pr. tur, og vi fandt så ud af at købe et magnetkort, så vi for fremtiden ikke skal stå og rode med billetautomater og -skranker. Lørdag aften forsvandt for mit vedkommende fuldstændig (på den kedelige måde). Da vi kom hjem lagde vi os alle i vores senge og ventede på at Kasper og Rikke (som havde gået for sig selv), skulle blive klar til at gå op i baren, men Christian og jeg var åbenbart umulige at vække, for søndag morgen fandt vi ud af at de andre havde være i baren, og at nogle stykker var taget videre i byen. Men det var nu rart at få sovet igennem.

I dag, søndag, har vi været i zoologisk have og det var noget af en oplevelse. Hold da op den var stor, og hold da op hvor var det synd for dyrene! Ih altså. Især bjørnene havde det slemt. De boede bare i et stort beton bur, hvor der af publikum blev kastet mad (og diverse) ned til dem. Ved bjørnene sad der en sælger og solgte nøgleringe med LEVENDE dyr i! – fisk, frøer, skildpadder osv. Dét var virkelig forfærdeligt!
Men pandaerne og aberne havde det til gengæld ikke helt skidt. I hvert fald ikke meget værre end de ville havde det i en dansk zoologisk have. Og, og, og! – træerne er ved at springe ud! Det skal blive så godt at få lidt farve ind i bybilledet!
Efter det tog vi hen til togstationen og mødtes med Rikke, Anna og Kasper, som havde sovet længe og derefter været på museum.

100 km på 29 min! – wroom, og så var vi hjemme!
Hjemme – Tianjin er begyndt at føles som ”hjemme”. Det er en rar fornemmelse! Og jeg er begyndt, at frygte for, at de næste 5 måneder kommer til at flyve af sted!

xxx
Katrine-Thea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar